Internetový hobby magazín

Menu

Regovat na: Výběr masa

Nejnovější články

Úvodní stránka Diskuze Vaření Výběr masa Regovat na: Výběr masa

#14274

Redakce
Keymaster

Dobrý den. Velmi stručně řečeno jde o to, aby si zvířata před porážkou zachovala běžnou hladinu svalového glykogenu a adenosin-tri­fosfátu (ATP). ATP je pak složitými biochemickými reakcemi po usmrcení zvířete přeměňováno na kyselinu mléčnou a kyselinu fosforečnou. Tím dochází k okyselení svaloviny, což nemají rády všudypřítomné bakterie a jsou tak zachovány předpoklady pro správný průběh zrání masa.

 

 

<<Led 2019>>
PÚSČPSN
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist