Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

CUKROVÍ: Smetanové kremrole

Pro 1820 Autor: Redakce

Příprava některých druhů cukroví nejde zrovna jako na drátcích, ovšem tato delikatesa rozhodně stojí za trochu námahy. Recept tedy řadíme do kategorie pro mírně pokročilé. Pokud ale doma máte malé kovové roury například na trubičky, je škoda je ještě nevyužít. Mini smetanové kremrole s krémem jsou totiž velmi efektní a neuvěřitelně dobré!

smetanove kremrole

Na těsto budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g másla pokojové teploty
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru moučka
  • 2 žloutky
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 1 vejce na potření

Na krém budete potřebovat:

  • 300ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku (40 g)
  • 250g másla
  • 120g moučkového cukru
  • 1 žloutek

Postup: Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Určitě ale nic nezkazíte, pokud začnete těsto na trubičky stáčet až následující den. Těsto vytáhněte z lednice a nechte mírně povolit.

Na pracovní desku, či vál rozválíme těsto (těsto je hodně mastné a není potřeba ho podsypávat). Z tohoto těsta pak budeme krájet proužky asi 1cm široké a dlouhé tak, abychom obalili větší část trubičky (cca 15 cm). Tyto proužky pak pečlivě natáčíme na kovové trubičky (nemusíte je předem mazat máslem).

kremrole

Rozložíme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatova, přibližně 15 minut. Poté, co kremrole vytáhneme z trouby, je necháme vychladnout a až poté je sundáváme z trubiček.

kremrole cukrovi

Kremrole necháme v nejlepším případě asi 3 dny uležet. Plnit krémem je ale samozřejmě můžete ihned nebo před podáváním. Příprava krému je velmi jednoduchá. Podle návodu uvaříme vanilkový pudink, ale pozor, použijeme pouze 300 ml mléka. Za občasného míchání ho necháme zcela vychladnout. Mezi tím vyšleháme máslo o pokojové teplotě s cukrem, následně přišleháme pudink a nakonec žloutek. Krémem naplníme cukrářský sáček, nebo do obyčejného, trochu pevnějšího igelitového sáčku, kterému odstřihneme roh. Před podáváním dozdobíme pocukrováním.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist