Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

CUKROVÍ: Plněné rohlíčky

Pro 1816 Autor: Redakce

Křehké těsto je zejména v období Vánoc velmi vyhledávané. Tyto rohlíčky jsou úžasně jemné, krémové a tak akorát sladké. Určitě patří mezi náš top.

plnene rohlicky

Budete potřebovat

  • 50 dkg hladké mouky
  • 25 dkg másla
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1/4 prášku do pečiva
  • 1 kapku citronového oleje

Na krém budete potřebovat

  • 300 ml mléko
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • 80-100 g cukru moučka

Postup:

Ze všech surovin na těsto poctivě uhněteme tužší těsto. Necháme ho min. 2 hodiny v lednici odležet. Nachystáme si formičky na rohlíčky, které vymažeme máslem a vmáčkneme do nich malé množství těsta (asi ½ lžičky). Použít můžeme také silikonovou formu.

Rohlíčky pečeme na 160 stupňů asi 8 minut. Vychladlé vyklepneme z formiček a slepujeme krémem. Příprava krému je velmi jednoduchá. Klasicky uvaříme pudink podle návodu na sáčku, ale s tím rozdílem, že použijeme méně mléka. Pudink za občasného promíchání necháme zcela vychladnout.

Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme pudink a opět velmi dobře vyšleháme. Krém naplníme do zdobícího sáčku a nastříkáme na rohlíček, druhým přiklopíme. Skladujeme v lednici.

cukrovi rohlicky

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Úno 2023>>
PÚSČPSN
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist