Alternativní mléčné dobroty nejen pro letní dny
Máte chuť na něco dobrého? Trápí vás alergie? Laktózová intolerance? Zkuste Kozí kaši. Kozí mléko poskytuje mnoho benefitů dětem i dospělým bez projevů alergie, mohou být prospěšné ale i těm, u kterých je zvýšené riziko alergií.
Krupicová Kozí kaše s domácím müsli a ovocem
- Kozí kaše krupicová
- Lžíce bílého jogurtu
- Domácí müsli (ovesné vločky, kukuřičné lupínky, oříšky)
- Sezónní ovoce (maliny a borůvky)
Krupicovou kozí kaši připravíme podle návodu na obale. Do hotové kaše přimícháme lžíci bílého jogurtu a müsli s oříšky opražíme na pánvičce. Nakonec vrstvíme do skleničky dle chuti – kaši, müsli a navrch ovoce. Kozí kaše jsou sami o sobě velmi chutné, není potřeba ničím dochucovat. Pokud však máme rádi sladší kaše, můžeme osladit například medem či sirupem.
Smoothie z Kozí kaše rýžové, banánu a kiwi
- Kozí kaše rýžová
- Banán
- Kiwi
- Voda
Do smoothie mixéru dáme banán, kiwi, vodu a mixujeme tak dlouho, dokud nebudou žádné kousky. Poté přidáme rýžovou Kozí kaši podle toho, jak chceme nápoj hustý. Chvilku ještě mixujeme, až získáme krémovou konzistenci. Smoothie není potřeba dochucovat ani doslazovat, nápoj je díky banánu příjemně sladký. Můžeme přidat lžičku zeleného mladého ječmenu nebo pár lístků baby špenátu.
Rýžová Kozí kaše se zakysanou smetanou a domácím višňovým kompotem
- Kozí kaše rýžová
- Zakysaná smetana
- Domácí višňový kompot
Rýžovou kozí kaši připravíme podle postupu na obale a přidáme zakysanou smetanu. Do skleniček dáme trochu višňového kompotu, rýžovou kozí kaši smíchanou se smetanou a ozdobíme opět višňovým kompotem.
TIP! Tento rychlý a snadný recept si určitě zamilujete celá rodina. Příprava je tak snadná, že vám mohou pomáhat i Vaše děti. Můžete vyzkoušet i s jiným kompotem, napřiklad broskovým.
Dezert z Kozí kaše rýžové, tvarohu a ovoce
- Kozí kaše rýžová
- Tvaroh plnotučný
- Ovoce dle chuti
- Med nebo jiné sladidlo na dochucení
Kozí kaši připravíme podle postupu na obale. Do hotové kaše přidáme vrchovatou lžíci tvarohu, dochutíme medem a vše vyšleháme, aby byl dezert krásně nadýchaný. Do skleniček vrstvíme postupně ovoce a kaši s tvarohem, dokud skleničku nenaplníme. Tento dezert můžete podávat teplý i vychlazený.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.