Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Zkuste banánový chlebíček ze sáčku

Zář 1809 Autor: Redakce

Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený dezert zná svět díky americkému receptu již 90 let. Jeho příprava není složitá, ale nám se dostal do ruky polotovar, který vám práci ještě více usnadní. Mega rychlá příprava a výtečná chuť dělá ze sáčkového banana bread pochoutku, která by neměla chybět v žádné spíži. Ovšem pozor na značku. Na trhu je několik variant a ne všechny mají tak přívětivé složení jako ten, který jsme ochutnali díky srpnovému novinkovému Brandnooz boxu.

bananovy chlebicek

Celozrnný banánový chlebíček Dr. Oetker

Složení takové, jako byste si celý chlebíček připravili doma. To dělá spolu s poctivou recepturou a snadnou přípravou z chlebíčku našeho favorita. Krom potřebného sáčku budete navíc potřebovat už jen 3 rozmačkané dostatečně zralé banány, 2 velká vejce, 150 ml oleje a 100 ml vody (+ máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formičky srnčí hřbet). Cena je asi 70 Kč.

bananovy chlebicek

Složení:

  • celozrnná mouka
  • třtinový cukr
  • čoko vločky
  • bezfosfátový kypřicí prášek
  • sůl
  • přírodní vanilkové aroma

Postup přípravy:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vidličkou namačkáme zralé banány. Obsah sáčku vsypeme do větší mísy a přidáme všechny zbylé ingredience i banány. Hmotu dobře vymícháme nebo vyšleháme dohladka.

bananovy chlebicek

Těsto opatrně vlijeme do vymazané a vysypané formy.

bananovy chlebicek

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut (zda je chlebíček pečený zkusíme špejlí).

bananovy chlebicek

Hotový chlebíček necháme mírně zchladnout ve formě, poté vyklopíme a zcela vychladlý krájíme.

bananovy chlebicek

 

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2018>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist