Internetový hobby magazín

obrázek záhlaví

Vaření

Nejnovější články

Silvestrovské menu? Inspirujte se v Tyrolsku!

Pro 1530 Autor: Redakce

Po štědrovečerním veselí a Božích hodech přichází chvilka odpočinku a čas pro nabrání sil na oslavy Nového roku. Připravujete pohoštění pro tuto dlouhou noc a chybí Vám inspirace? Jihotyrolští farmáři ze sdružení Roter Hahn přichází s tipy na originální pokrmy ze severu Itálie.

Nezaměnitelné jihotyrolské pokrmy v sobě spojují to nejlepší z italské a alpské kuchyně, které kladou důraz především na kvalitní suroviny. Nechte se zlákat farmářskými specialitami, které si můžete připravit jednotlivě nebo jako kompletní menu, jímž ohromíte hosty.

Předkrm: Bylinkové plněné taštičky Schlutzer

Pro 4 osoby budete potřebovat:

Na těsto:Taštičky Schlutzer

100 g žitné mouky
100 g pšeničné mouky
1 vejce
50 – 80 ml vody
1 velká lžíce oleje
trocha soli
bylinková sůl

Na náplň:

100 g brambor (uvařené a rozmačkané)
50 g cibule
50 g másla
200 g ricotty
1 stroužek česneku (jemně ukrojený)
1 malá lžička pažitky, petrželky, bazalky (jemně nakrájené)
mletý pepř
trocha parmazánu

Postup: Z přísad připravte vláčné těsto, přikryjte ho a nechejte 30 minut odstát. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a na másle ji spolu s česnekem poduste. Přidejte brambory, ricottu a najemno nakrájené bylinky a dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Z tenkého plátu těsta vykrojte kulaté, asi 6 cm velké plátky, naplňte je bylinkovou směsí, vytvarujte z těsta taštičky ve tvaru půlměsíce a pevně je stlačte. Taštičky vložte do vroucí vody a nechte je 2 až 3 minuty lehce povařit. Vyjměte je z vody, dobře je osušte a vyrovnejte na talíře. Nakonec taštičky posypte parmazánem, přelijte je přepuštěným máslem a posypte pažitkou a bylinkovou solí.

Hlavní jídlo: Plněné hovězí rolády

Pro 4 osoby budete potřebovat:

4 plátky vařené šunkyPlněné hovězí rolády
4 hovězí plátky
4 nakládané okurky
sůl, celý pepř
hořčice
arašídový olej
máslo
červené víno

Postup: Hovězí plátky lehce naklepejte a natřete hořčicí. Okořeňte je solí a čerstvě namletým pepřem. Na maso položte vařenou šunku a nakládané okurky, vytvořte rolády a zpevněte vždy dvěma párátky. Na pánvi rozehřejte arašídový olej a máslo, rolády opečte ze všech stran. Podlijte červeným vínem a asi 30 minut duste při zhruba 200° C ve vlastní šťávě. Podle potřeby přidejte vodu nebo červené víno.

Dezert: Taštičky Krapfen plněné sušenými hruškami

Na cca 50 kousků budete potřebovat: 

Na těsto:Taštičky Krapfen

450 g špaldové mouky
50 g žitné mouky
135 ml smetany
2 velké lžíce oleje
1 vejce
1 velké lžíce přepuštěného másla
85 ml vody

Na náplň:

300 g sušených hrušek
150 g švestkové marmelády
1 malá lžíce skořice (čerstvě namleté)
1 malá lžíce hřebíčku (čerstvě namletý)
1 velká lžíce rumu
½ lžičky soli
arašídový olej na pečení
práškový cukr na posypání

Postup: Vytvořte těsto promícháním všech přísad, poté ho přikryjte a nechte odstát asi hodinu na teplém místě. Sušené hrušky vařte asi 15 minut doměkka a poté propasírujte spolu se švestkovou marmeládou. Hřebíček a skořici rozdrťte v hmoždíři a okořeňte švestkovo-hruškovou hmotu. Přidejte rum, aby hmota se zjemnila a byla roztíratelná. Těsto rozválejte válečkem na tenký plát. Polovinu těsta potřete náplní, druhou na ni přiklopte a pevně stiskněte. Ostrým kolečkem těsto nakrájejte na obdélníčky a usmažte je v arašídovém oleji. Nakonec posypte práškovým cukrem.

 

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Červenec 2016
púsčpsn
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist