Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Seriál: Netradiční cukroví – Jáhlové kokosky

Lis 1717 Autor: Redakce

Vánoční cukroví nepeče téměř 30 procent českých domácností, jen čtyři procenta Čechů se ale obejdou úplně bez něj – vyplývá to z průzkumu společnosti KPMG. Většina lidí, kteří cukroví nepečou, ho dostane od příbuzných či známých, cukroví kupuje každá desátá domácnost v Česku. Letos si Češi při pečení i nákupu vánočních cukrovinek budou muset sáhnout hlouběji do kapsy.

Podle Asociace kuchařů a cukrářů České republiky bude letos cena vánočních produktů v průměru o zhruba deset procent vyšší. Za růstem cen vánočního cukroví stojí zvyšující se cena surovin – především másla. Zkuste některý z našich receptů, ve kterých máslo nepoužíváme, ale přesto jde o vynikající delikatesy hodné vánoční tabule.

kokosky bez vajec

Budete potřebovat:

  • 50 g jáhel
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g spařených umletých rozinek

Postup:

Rozinky namočte do studené vody alespoň 2 hodiny předem. Jáhly prolijte vařící vodou, tím se zbavíte nahořklé chuti a uvařte dle návodu zcela doměkka. Všechny suroviny rozmixujte a ze vzniklé hmoty tvořte kuličky nebo vykrajujte malé kokosky, nejlépe k tomu poslouží obyčejná lžička nebo zdobící sáček. Kokosky pak pečte dozlatova (na 180 stupňů asi 15-20 minut) na plechu s pečícím papírem.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2017>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist