Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na výtečnou raw čokoládu

Lis 1523 Autor: Redakce

raw cokoladaNajít v obchodě čokoládu bez palmového oleje sice není tak složité jako třeba najít oplatky bez této pekelné přísady, ale i tak můžete mlsat mnohem zdravěji. Příprava domácí čokolády z živých surovin je navíc tak rychlá, že budete jen kroutit hlavou. Hmota je opravdu báječná a proto se ani nedivíme, pokud u vás také nestihne ve formičkách v chladu zatuhnout. Receptů na živou čokoládu je nespočet. V jednoduchosti je ale krása a námi odzkoušený recept nepoužívá drahé raw kakaové máslo, ale jen nepražené kakaové boby. Ty jsou odtučněné a obsahují velké množství vitamínů, minerálů a dokonce i bílkovin. Kvalitní kakao pomáhá mozku správně fungovat, takže bychom tuto čokoládu měli konzumovat pravidelně.

Budete potřebovat

asi 100g panenského kokosového oleje
asi 60g sladidla (agávový či fíkový sirup)
60g nepraženého kakaového prášku
malou lžičku maca prášku

Postup:

Kokosový olej je při běžných teplotách tuhý, abychom jej rozpustili, připravíme si vodní lázeň.  Poté co máme olej rozpuštěný, zašleháme do něj sladidlo, kakaový prášek a maca prášek a máme hotovo. Hmotu nalijeme do silikonových formiček nebo ji můžeme využít k polévání raw cukroví.

raw cokolada

Náš tip: Do řádně promíchané hmoty můžeme přidat různá dochucovadla a tím čokoládu mít v mnoha příchutích. Zkuste třeba himalájskou sůl, špetku chilli či kůru z bio pomeranče. Klasikou jsou oříšky a sušené ovoce.

Pozn. Redakce:

Maca prášek

maca prasekMaca prášek z kořenu rostliny Maca můžeme bez starostí zařadit mezi superpotraviny. Někdy je mu díky jeho domovině dokonce přezdíváno peruánský ženšen. Plodina Maca je totiž doma v Andách.

Prášek má povzbudivé účinky, zvyšuje vitalitu a dokonce i libido, plodnost a sexuálního zdraví. Zlepšuje paměť, pomáhá organizmu vyrovnat se se stresem. Prášek obsahuje velmi dobře stravitelné vysoce kvalitní bílkoviny.

Použití: Prášek můžete využít v kuchyni v podstatě do čehokoliv. Můžete ho přidat do kaší, dipů, salátů, polévek, pudinků, koláčů, džusů, apod. Aby byly zachovány všechny původní nutriční hodnoty, používejte do 40 °C.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist