Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na šeříkový sirup

Kvě 1705 Autor: Redakce

Šeřík je velmi oblíbený jarní keř a pěstovat se dá v mnoha kultivarech. Na sirup potřebujete ten světlounce fialový nebo bílý s jednoduchými květy. Ten je totiž zaručeně jedlý a v limonádách chutná báječně. Po pampeliškovém sirupu jde tedy o další z výtečných způsobů, jak zdravě doplnit tekutiny nejen v letním období.

Budete potřebovatsirup ze seriku

  • 4 hrnky cukru krupice nebo třtinového cukru
  • 4 hrnky vody
  • 4 hrnky obraných kvítků ze šeříku
  • 1 citron v BIO kvalitě

Postup:

Na čistém místě bez dopravy natrháme mladé šeříkové květy, které necháme rozložené mírně zavadnout. Vyleze z nich hmyz, který zde má často úkryt. Citron omyjte a nakrájejte na kolečka. Do hrnce dejte všechny ingredience. Pozor! Šeříkové kvítky určitě neomývejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a nechte probublávat nad mírným plamenem asi 15-20 minut. Přeceďte a horké nalijte do čisté suché skleněné lahve. Určitě ale postačí i obyčejná zavařovací sklenice. I přesto sirup skladujte v chladu.

Naše tipy:

  • Nezdá se vám poněkud zašedlá barva sirupu? Přidejte do rozvaru několik borůvek, které přivodí krásně levandulovou barvu.
  • Limonádu připravíte smícháním sirupu a vychlazené perlivé vody. Přidat můžete mátu, citron a nazdobit šeříkovými kvítky.

serik

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvc 2017>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist