Internetový hobby magazín

data-ad-format="auto">
Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na jednoduchou rybízovou marmeládu

Čvc 1619 Autor: Redakce

rybiz cervenyDomácí rybízová marmeláda není na špičce žebříčku oblíbenosti domácích zavařenin. Ovšem najde široké uplatnění v kuchyni. Zdaleka nejlepší je na lineckém vánočním pečivu, na palačinkách a podobně. Díky své pikantnosti se hodí také na různé jiné druhy moučníků. Její hlavní výhoda tkví v tom, že nemusíte přidávat žádný želírovací prášek nebo pektin, rybíz totiž krásně houstne sám o sobě. A díky dnešnímu jednoduchému receptu navíc odpadá práce se zdlouhavým odšťavňováním bobulí. Už vám tedy nic nebrání udělat si výborný ovocný polotovar, který na rozdíl od těch kupovaných nebude obsahovat žádná jablka ani červenou řepu!

Budete potřebovat

  • 2 l rybízové šťávy (asi 3,5 kg neočištěného rybízu)
  • 1,8-2 kg cukru krupice

Rybíz ve větším sítku opláchneme a po částech dáme vařit na mírný plamen, dokud se neobjeví šťáva. To bude trvat asi 10 minut. Ještě horký rybíz ve větším sítku přepasírujeme a pokračujeme stejným postupem, dokud nezpracujeme všechen rybíz.

pasirovani rybizu

Rybízovou šťávu pak svaříme s cukrem. 

rybizova marmelada recept

Jestli je hmota dostatečně tuhá zjistíme pomocí talířkové zkoušky, kdy trochu marmelády necháme na talířku vychladnout.

zkouska hustoty marmelady

Ještě horkou hmotu plníme do menších umytých suchých sklenic. Zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

marmelada z rybizu

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Úno 2017>>
PÚSČPSN
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist