Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na domácí housky na hamburgery

Čvn 1605 Autor: Redakce

housky na hamburgerDobrý burger samozřejmě s fast foody nemá vůbec nic společného. Zkuste různé druhy mletých mas (nejlepší je míchané hovězí s vepřovým, ale také třeba mleté krůtí!) ochutit jen solí, pepřem a čerstvými bylinkami podle chuti. Zdaleka největší úspěch ale vždy budou mít domácí housky. Z tohoto receptu jich budete mít buď 6 klasických nebo 10 na mini burgery. Každý ať si opečenou housku nazdobí zeleninou a dipy dle své chuti a přidá mletý steak z grilu. Podobné grilovačky „udělej si sám“, nebudou mít chybu!

Recept na burger housky

240 ml vlažného polotučného mléka
1 vejce + 1 žloutek
6 lžic rozpuštěného másla (asi 1/4 kostky)
3 lžičky cukru
1 lžičku soli
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí (asi 30 g)

na posypání: hrubozrnná sůl, černý sezam, mák, kmín….
na pomazání: rozšlehané vejce nebo mléko

Postup:

1. Pokud zaděláváte těsto v domácí pekárně, nechte máslo rozpustit v mikrovlnné troubě. Přilejte mléko, které se tím ohřeje. Přidejte sypké ingredience a pekárnu zapněte na program těsto. Po vykynutí těsto propracujte.

housky na hamburger

Uvidíte, že se nelepí a nemusí se podsypávat. Vytvořte požadovaný počet nižších bulek, přeneste na plech s pečícím papírem. Nechte 30 minut nakynout, rozplácněte vhodnou miskou, pomašlujte mlékem nebo rozšlehaným vejcem.

housky na hamburger

Jako posypka se zdaleka nejvíce hodí světlý a černý sezam. Pečte v předehřáté troubě asi 30 min při 200°C.

housky na hamburger

2. Pokud chcete těsto zadělávat ručně, doporučujeme použít čerstvé droždí. To vidličkou rozetřete s cukrem, přidejte trochu mléka a mouky a nechte vzejít kvásek. Ten pak nalijte do mouky s dalšími ingrediencemi a poctivě propracujte ručně, nebo v hnětači. Hladké těsto nechte vykynout na teplém místě. Po vykynutí těsto ještě jednou propracujte. Uvidíte, že se nelepí a nemusí se podsypávat. Vytvořte požadovaný počet nižších bulek, přeneste na plech s pečícím papírem. Nechte 30 minut nakynout, pomašlujte mlékem nebo rozšlehaným vejcem. Jako posypka se zdaleka nejvíce hodí světlý a černý sezam.

Pečte v předehřáté troubě asi 30 min při 200°C.

Bude vás zajímat:

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2017>>
PÚSČPSN
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist