Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na cuketové bramboráky

Srp 1603 Autor: Redakce

Cukety všude, kam se podíváš. Nejlepší jsou v dezertech, ale opravdu bezkonkurenční v klasických bramborácích. Zkuste ty naše i ve fitness variantě, kterou přineseme v některém z následujících článků. Cuketové bramboráčky, chcete-li cukeťáčky, lze podávat jako samostatné jídlo, ale také jako přílohu k masu. Můžete je plnit zelím a uzeným. Jednoduše fantazii se meze nekladou a ať už jste originální, nebo s nimi nakládáte jako s klasickými bramboráky, vždy budete mít úspěch. Ne nadarmo jsou cukeťáky jedním z nejoblíbenějších receptů z cukety.

Budete potřebovatcuketove bramboraky

  • ½ kg nastrouhaných brambor
  • 250 g nastrouhané cukety
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 5 stroužků česneku neb podle chuti, sůl, pepř, majoránku
  • řepkový či slunečnicový olej na smažení

Postup:

Mladou cuketu oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme také najemno. Z obojího vymačkáme přebytečnou tekutinu a smícháme ve větší misce. Přidáme lisovaný česnek, mouku, vejce a ochutíme solí (asi 1 lžička), čerstvě mletým pepřem (asi ¼ lžičky) a majoránkou (asi 3 lžičky).

cuketove bramboraky

Všechny ingredience důkladně rukou promícháme a ihned přeneseme malé množství těsta, které lžící rozrostřeme po pánvi. Smažíme na rozpáleném rostlinném oleji do světle hněda (asi 2 minuty po každé straně). Vzniklé placičky necháme odpočinout na ubrousku, který vsákne přebytečný olej a podáváme ještě teplé.

cuketove bramboraky

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvn 2018>>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist