Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na americké okurky

Srp 1727 Autor: Redakce

V sezóně okurek nakladaček mnohdy nevíme, co s nimi. Klasikou je zavařování na znojemský způsob (recept najdete zde) a přerostlé požívat jako salátovky. Zkuste ale nevšední čalamádu, která zaujme chutí i vzhledem. Recept sám o sobě je velmi jednoduchý. Trochu času ale zabere příprava, protože okurky je potřeba oloupat a nakrájet na tenká kolečka. Americká okurková čalamáda se vám ale odvděčí pikantně nasládlou luxusní chutí.

Budete potřebovatamericke okurky

  • 2,5 kg okurek
  • 6 cibulí
  • 3 červené kapie
  • 1 lžíce nasekaného kopru

Na nálev:

  • 3 lžíce soli
  • 6 dcl octa
  • 400 g cukru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička mletého chilli

Postup:

Nejdříve omyjeme, oloupeme a nakrájíme okurky (možno použít struhadlo na plátky nebo třeba robot) a dáme do větší mísy a zasypeme solí.

Papriky omyjeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na kratší nudličky. Očistíme cibuli a nakrájíme na kolečka a spolu s nasekaným koprem a paprikou smícháme s prosolenými okurkami. Necháme 2 hodiny odpočinout.

Mezi tím si připravíme nálev. Ocet, cukr a koření dáme svařit, dokud se všechen cukr nerozpustí a necháme chladnout.

Vrátíme se k okurkám, které za tu dobu pustily dost vody. Té se zbavíme pomocí sítka nebo ji jednoduše vymačkáme.

Okurkami s cibulí plníme menší čisté suché sklenice a zalijeme nálevem až po okraj. Dobře uzavřeme a sterilujeme asi 20 minut na 70°C.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist