Internetový hobby magazín

obrázek záhlaví

Vaření

Nejnovější články

Pohankové houstičky

Led 1626 Autor: Redakce

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a velmi prospěšná potravina. Obsahuje totiž draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan, zinek. Z vitamínů skupinu B, E, cholin a další. Výrobky z pohankové mouky jsou ale poněkud hutnější, podobně jako v případě použití žitné mouky. Proto ji i v našem receptu mícháme s klasickou moukou pšeničnou.

Budete potřebovatpohankove housky

250 g hladké pohankové mouky
250 g hladké pšeničné mouky
asi 280-300 ml mléka
3/4 kostky droždí
1 lžíci cukru
1 lžičku soli
20 g másla
vejce na potření

Postup:

Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy přesijeme obě mouky, sůl a přidáme rozpuštěné, mírně vychladlé máslo. Přilijeme kvásek a vařečkou promícháme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě.

Pokud těsto zaděláváte v domácí pekárně, pak použijte jen 250 ml mléka.

Vykynuté těsto rozdělíme na 8-12 stejně velkých dílů. Ty ještě rozdělíme na 3 kusy, ze kterých vyválíme kratší provazce. Ty pak spleteme copem do malých houstiček. Přeneseme je na plech s pečícím papírem a necháme pod utěrkou ještě trochu dokynout (asi 15 min). Následně housky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 20 minut při 180°C dozlatova.

Náš tip: Houstičky budou ještě lepší, pokud je posypeme oblíbenými semínky, kmínem, mákem, případně hrubou solí.

pohankove housky

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Červenec 2016
púsčpsn
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist