Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nejlepší čokoládový chlebíček s červenou řepou

Čvc 1714 Autor: Redakce

Zeleninové dezerty jsou čím dál oblíbenější. Červená řepa je neuvěřitelně zdravá a má velmi širokou škálu kulinářského využití, a to jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Dezertům dodá jedinečnou vláčnost a samozřejmě také barvu.  Kombinaci s čokoládou pak dostanete dobrotu, po které se zapráší i u vás doma. Recept je na klasickou královskou formu (srnčí hřbet).

buchta s cervenou repou

Budete potřebovat

  • 0,5 kg červené řepy (uvařené)
  • 180 třtinového cukru
  • 1vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 125 g rozpuštěného másla
  • špetku soli
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g hořké čokolády

buchta s cervenou repou

Postup:

Den předem uvaříme řepu, ale zdaleka nejjednodušší je koupit předvařenou. Je moc dobrá, není drahá (seženete ji například v Lidlu). Oloupanou řepu nastrouháme najemno nebo rozmixujeme (rozmixovaná řepa nepůjde v chlebíčku vůbec cítit ani postřehnout, pokud máte doma nějakého konzervativního strávníka, určitě doporučujeme mixovat).

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem a přidáme všechny ostatní tekuté ingredience včetně řepy a rozpuštěného, mírně vychladlého másla. V míse vedle smícháme sypké suroviny a opatrně přisypáváme k tekuté směsi. Nakonec přidáme nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu. Konzistence těsta by měla být poněkud hustší.

testo na repovou buchtu

Pečeme v předehřáté troubě ve vymazaném a vysypaném srnčím hřbetu asi hodinu na 170 stupňů (dokud se těsto nelepí na špejli). Těsto krásně vyběhne, povrch bude lesklý a vkusně popraskaný.

Pokud nemusíte hlídat kalorie, podávejte se šlehačkou nebo třeba vanilkovou zmrzlinou. Chlebíček je ale výborný i jen tak, s odpolední kávičkou.

buchta s cervenou repou

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist