Nejjednodušší makovec
Receptů na rychlý moučník bez vážení není nikdy dost. Makovec ale řadu z nás odradí nutností mlít mák. Samozřejmě ho můžete koupit i namletý, ovšem pozor, aby nebyl sířený. Zkuste ale náš dokonalý makovník, který zvládne i opravdová začátečnice v kuchyni. Stačí totiž smíchat a vyšlehat všechny suroviny. Mák navíc nemusí být mletý, stačí ho aspoň 2 hodiny předem namočit do studené vody.
Budete potřebovat
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek máku
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
2 větší vejce
½ hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
Postup:
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte všechny sypké suroviny a přidejte všechny tekuté. Vyšlehejte řidší těsto. Pokud bude těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka. Těsto vylejte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte asi 35 min dozlatova.
Naše tipy:
- Zkuste do těsta přidat 2-3 lžíce rybízové marmelády. Pak už těsto nešlehejte, jen opatrně rozmíchejte tak, aby z marmelády zůstaly kousíčky.
- Stejně tak část těsta můžete obarvit lžící kakaa. Jednoduchý dezert pak pozvednete do luxusnějších výšin.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.