Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nejjednodušší makovec

Srp 1616 Autor: Redakce

Receptů na rychlý moučník bez vážení není nikdy dost. Makovec ale řadu z nás odradí nutností mlít mák. Samozřejmě ho můžete koupit i namletý, ovšem pozor, aby nebyl sířený. Zkuste ale náš dokonalý makovník, který zvládne i opravdová začátečnice v kuchyni. Stačí totiž smíchat a vyšlehat všechny suroviny. Mák navíc nemusí být mletý, stačí ho aspoň 2 hodiny předem namočit do studené vody.

makovec recept

Budete potřebovat

2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek máku
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
2 větší vejce
½ hrnku oleje
1/2 hrnku mléka

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte všechny sypké suroviny a přidejte všechny tekuté. Vyšlehejte řidší těsto. Pokud bude těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka. Těsto vylejte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte asi 35 min dozlatova.

Naše tipy:

  • Zkuste do těsta přidat 2-3 lžíce rybízové marmelády. Pak už těsto nešlehejte, jen opatrně rozmíchejte tak, aby z marmelády zůstaly kousíčky.
  • Stejně tak část těsta můžete obarvit lžící kakaa. Jednoduchý dezert pak pozvednete do luxusnějších výšin.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2017>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist