Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Mrkvová raw polévka

Srp 1706 Autor: Štěpán Budil

Léto je v plném proudu a mě nebaví stát u plotny. Někdo musí ty hladové krčky nakrmit, a tak jsem si dneska umixovala super rychlovku – mrkvovou raw polévku. Abych nebyla chamtivec, moc ráda se o to, jak na ní, podělím.

Tady asi bude potřeba trochu výkonnější mixér, aby byla polévka hladká a krémová. Kdo ví, ale třeba to zvládne i Váš letitý miláček s méně otáčkami. Příprava je jednoduchá a hlavně rychlá.

mrkvova raw polevka

Na čtyři porce budeme potřebovat:

  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • hrstku slunečnicových semínek, které si namočíme den předem – pokud chcete lehčí variantu, dávat se nemusí
  • kousek cukety
  • dvě lžíce zralého avokáda
  • šťávu z půl citronu
  • dvě lžíce kvalitního slunečnicového oleje
  • sůl a pepř
  • dvě lžíce lahůdkového droždí, ale není podmínkou (ne běžné droždí)
  • dvě až tři sklenky vody

Postup:

V chladnějším počasí se může přidat kousek zázvoru, kurkuma nebo chilli. Je dobré vše, co nás prohřeje zevnitř.

Vše se dá do mixéru a mixujeme, mixujeme, mixujeme, dokud nemáme hladký krém. Ozdobit můžete dle libosti.

Oříšky a semínka je potřeba vždy před konzumací namáčet. Tímto procesem je probudíme a znásobíme v nich všechny důležité živiny a enzymy. Semena a ořechy totiž obsahují enzymové inhibitory, které jim zabraňují předčasně klíčit. Pro tělo jsou potom lépe stravitelné a může vstřebat co nejvíce živin.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2018>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist