Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 8. Skořicovo-čokoládové kuličky

Pro 1513 Autor: Redakce

raw coko kouleOřechy ve spojení s kakaem jsou neodolatelnou záležitostí. Raw kakao je navíc odtučněné a plné vitamínů. Vlašské ořechy jsou dobrým zdrojem „hodných“ tuků a vlákniny. Obsahují draslík, hořčík, mangan, B-komplex a další důležité mikroprvky. Pro správnou činnost mozku máme sníst alespoň 3 ořechy denně. Vyživují totiž nervovou soustavu, posilují mentální činnost, zlepšují soustředění a paměť .

Budete potřebovat:

2 hrnky vlašských ořechůvlasske orechy namocene
1 lžíci kakaového másla
1 hrnek datlí
2 lžíce RAW kakaového prášku
½ lžičky mleté skořice

Postup:

Den předem namočte ořechy a asi 2 hodiny předem datle.

Ve vodní lázni opatrně rozpusťte kakaové máslo. Do mixéru vložte ořechy, datle a promixujte. Pak přidejte rozpuštěné máslo, raw kakaový prášek a skořici a dobře promíchejte nebo ještě jednou prožeňte mixérem. Z těsta si vytvořte kuličky a ty nechte asi 30 min odpočinout v lednici.

Naše tipy:

  • Kakao lze nahradit karobovým práškem. Ale koule jsou báječné obalené také v sezamu!
  • Pokud máte rádi badyán, můžete ho využít ke skořici nebo místo ní.
  • Pokud nemáte kakaové máslo, v receptu ho vypusťte, jen déle mixujte, dokud není směs teplá a krásně voňavá.
  • Koule budou leště lepší, pokud do nich podobně jako my zabalíte oříšek, nejlépe lískový.

raw coko koule

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist