Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Máte rádi grilovací klobásy?

Kvě 1417 Autor: Redakce

maso z elektrickeho griluOptimální doba pro grilování, které je vzpomenuto zejména s počínajícím jarním počasím, se stává neodmyslitelnou součástí pro chataře a chalupáře, rodinné domky, ale nezaostávají ani bytové jednotky s terasami či lodžiemi. Málokdo odolá této sezónní idylce a vůni kouřových propečených lahůdek, kde hraje hlavní prim zejména maso všech druhů připravovaných na přímém ohni. Kouzlo spočívá v nostalgii dětských let, později v romantickém hledění do ohně za poslechu tematické hudby či jen praskání žhavých uhlíků. Zájem o grilování přichází ze západních zemí, kam se dostal ze zámoří. Připomínkou jsou americké filmy, málokterý se obejde bez grilování na takzvané garden party se sousedstvem či mnohačetným příbuzenstvem.

grilovany lilekGrilovat je možné téměř všechny druhy masa, zeleniny a své postavení na grilu si získávají i některé z druhů ovoce. Za nejvhodnější z mas je pokládáno maso kuřecí. Je rychle propečené a v závislosti na marinádě také poměrně chutné. Nevyhýbejte se ani vepřové panence nebo hovězím steakům. Zkuste třeba steak z pupku, jehož cena i chuť vás mile překvapí.

Pokud nemáte čas maso nakládat nebo se bojíte, že ho nedokážete správně upravit, sáhněte po některé z klobásek s vysokým obsahem masa. Ostatně delikatesní klobásy či párečky jsou na grilu připravovány se stále větší razancí a oblibou. Zkusit můžete bílou grilovací klobásu z řetězce Lidl. Je opravdu výborná a za super cenu.

Další chuťovka, která rozhodně stojí za vyzkoušení, jsou Ďábelské párečky s příchutí Chorizo. Jde o hlavní novinkou letošní grilovací sezóny s obsahem masa 90%.

grilovaci parkyNejde ale o žádné druhotné mastné suroviny, ale jen a pouze o maso z prsních a stehenních řízků. Další významnou surovinou je koření-především paprika – španělský pimentón, který dává chorizu typickou červenou barvu a pikantní kouřovou chuť. Pokud nemáte gril, nezoufejte. Párečky jsou vhodné i jednoduchý ohřev. Pak je podávejte jako klasické párky s čerstvým pečivem, hořčicí a dipy, nebo nařezané kousky masa prokládat na špízu se surovinami podle fantazie. Jejich kouřovou chuť oceníte při přípravě předkrmů, polévek či hlavních jídel. Výborně se budou hodit i k  bulguru, fazolím, jako součást tapas. Charakter vášnivého španělského Choriza tyto ďábelské párečky taktéž nezapřou.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Jedna reakce na Máte rádi grilovací klobásy?
  • Břetislav 26.6.2014 (14:27)

    Grilování milujeme! A klobásky jsou prostě klasika. Nejraději máme grilovací klobásky od Chodury. Ovšem jsme zkoušeli také různé masa a podobně. 🙂 Grilování prostě patří k létu!

Kategorie
<<Led 2018>>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist