Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Lahodné jogurtové řezy s ovocem

Kvě 1826 Autor: Redakce

Příjemně nakyslý dezert plný bílkovin. Lehký, svěží, vláčný dezert je vhodný zejména pro letní období. Podle některých pouček bychom měli sníst jeden jogurt denně. Tyto řezy nám ho nahradí a navíc skvěle chutnají.

jogurtove rezy

Na piškotový korpus budete potřebovat (na plech 30 x 40 cm)

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • špetku soli

Na jogurtový krém budete potřebovat

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 250 ml tvatohu
  • 500 ml bílého jogurtu (3% tuku)
  • 200 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
  • 40 g želatiny

Na ozdobu budete potřebovat

  • jahody nebo jiné ovoce (čerstvé či kompotované)
  • mátu na dozdobení

Postup:

Oddělíme žloutek od bílků z pěti vajec. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme poslední vejce, přidáme 6 lžic cukru a vyšleháme do bílé pěny. Přidáme olej a citronovou šťávu, po troškách pak přišleháváme mouku. Do směsi pak opatrně vmícháme sníh. Těsto vy lijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 20 minut.

Korpus necháme chladnout a mezi tím si připravíme horní nepečenou vrstvu. Podle návodu připravíme želatinu. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme všechny zbylé ingredience a vyšleháme do konzistence řidšího krému. Ten navršíme na zcela vychladlý korpus a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny. Následně krájíme ostrým nožem a před podáváním zdobíme ovocem. 

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist