Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Kefírová buchta

Srp 1118 Autor: Redakce

Kefírová buchta je výborný kakaový dezert, který je neuvěřitelně vláčný. Lze ho podávat s polevou nebo šlehačkou. Podle fantazie lze upéct v kulaté dortové formě, namazat marmeládou a podávat jako náhražka dortu sacher.

kefirova buchtaBudete potřebovat:

200 g hladké mouky
200 g cukru
1/2hrnku oleje
1/2l kefíru bez příchuti
1 celé vejce
4 lžíce kvalitního kakaa
2 lžičky sody nebo prášek do pečiva

Vejce rozšleháme s cukrem a opatrně přidáme olej a kefír. Smícháme mouku se sodou a kakaem a tuto směs pomalu přimícháváme k tekuté části. Podle chuti můžete přidat i kousky čokolády nebo na kefírový koláč po upečení nalít čokoládovou nebo citronovou polevu.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

2 reakce na Kefírová buchta
  • Kristýna 12.2.2015 (15:21)

    Dobrý den, měla bych dotaz na kolik stupňů a jak dlouho se buchta peče? Děkuji.

    • Martin Šťastný 12.2.2015 (20:26)

      Dobrý den, na 170 °C asi 40 min. Že je buchta pečená poznáte tak, když se ani uprostřed těsto nelepí na špejli.

Kategorie
<<Led 2015>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist