Internetový hobby magazín

Vaření

Nejnovější články

Kefírová buchta

Srp 1118 Autor: Redakce

Kefírová buchta je výborný kakaový dezert, který je neuvěřitelně vláčný. Lze ho podávat s polevou nebo šlehačkou. Podle fantazie lze upéct v kulaté dortové formě, namazat marmeládou a podávat jako náhražka dortu sacher.

kefirova buchtaBudete potřebovat:

200 g hladké mouky
200 g cukru
1/2hrnku oleje
1/2l kefíru bez příchuti
1 celé vejce
4 lžíce kvalitního kakaa
2 lžičky sody nebo prášek do pečiva

Vejce rozšleháme s cukrem a opatrně přidáme olej a kefír. Smícháme mouku se sodou a kakaem a tuto směs pomalu přimícháváme k tekuté části. Podle chuti můžete přidat i kousky čokolády nebo na kefírový koláč po upečení nalít čokoládovou nebo citronovou polevu.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Září 2014
púsčpsn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
události
Nově z diskuze
Spolupracujeme:
Novinky