Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Kapr čerstvý stejně jako rozmražený

Led 1031 Autor: Redakce

Český kapr – jídlo nejen na Vánoce

Jistě každý z nás zachytil kampaň na podporu konzumace sladkovodních ryb v České republice. My se s tímto doporučením přidáváme také.

Málokdo ví, že se kapr nemusí připravovat pouze čerstvý, ale stejně dobře chutná Odstranění šupin z čerstvého kapra jako příprava na následné zamrazení.i rozmražený. Když koupíte kapra živého, je nejlépe ho vykuchat, očistit a zbavit hlavy a ploutví.

Mrazíme ho v celku nebo rozpůleného v uzavřeném igelitovém sáčku. Dnes už je k sehnání kapr i v supermarketech, kde ho najdete vakuově baleného v hlubokomrazících boxech.

Kapra nikdy nepřipravujeme zmraženého, musíme ho nejlépe den předem nechat rozmrazit. Nikdy nepoužíváme mikrovlnou troubu.

Nejvhodnější způsob je kapra rozmrazit ve studené vodě. Následně naporcovat, prosolit a pokapat čerstvou citrónovou šťávou a nechat odležet. Pak už kapra smažíme či pečeme, ale hlavně si na něm náramně pochutnáme 🙂

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist