Internetový hobby magazín

data-ad-format="auto">
Menu

Vaření

Nejnovější články

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Srp 1614 Autor: Redakce

Asi se shodneme na tom, že s ovocem jsou zdaleka nejlepší koláče kynuté. Jejich příprava ovšem není jednoduchá a výsledek rozhodně není zaručen. Právě proto zkuste jednoduchý litý koláč s bílým jogurtem, který je krásně vláčný a díky drobence má jakýsi punc výjimečnosti. Přitom ho zvládne opravdu každý! Recept je pro menší pekáček nebo kulatou formu o průměru 22 cm.

Budete potřebovatjogurtovy kolac

  • 250 g bílého jogurtu
  • 1 hrnek (300 ml) polohrubé mouky
  • 1⁄2 hrnku krupicového cukru
  • 1⁄2 hrnku oleje
  • 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • špetku soli

máslo a hrubou mouku na plech

ovoce

Na žmolenku budete potřebovat

  • 1/3 změklého másla (80 g)
  • 4 lžíce hrubé mouky (100 g)
  • 3 lžíce cukru krupice (80 g)

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte všechny suroviny na těsto a vyšlehejte těsto. Pokud je příliš tuhé (mělo by jít vylít a mašlovačkou rozetřít po plechu), přidejte 3 lžíce mléka.

Těsto rozetřete po pekáčku. Ovoce omyjte a nechte okapat a následně ho poklaďte na těsto. Přísady na drobenku promněte v rukou a nasypte ji na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Naše tipy: Zkuste do drobenky přidat skořici nebo třeba namleté ořechy. Pokud používáte kompotované ovoce, přidejte méně cukru.

jogurtovy kolac

 

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
události
<<Čvn 2017>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist