Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Jihotyrolský jablečný štrúdl

Zář 1626 Autor: Redakce

Jižní Tyrolsko je vyhlášené pěstováním jablek a produktů z nich. Jablka z Jižního Tyrolska lze zakoupit i v českých obchodech. Můžete tak vyzkoušet recept na tradiční jablečný dezert, jenž se může zdát totožný jako naše česká klasika, ale opak je pravdou! 

Ingredience:jihotyrolsky strudl

Přísady na těsto:                      

250 g hladké mouky                  
1 vejce                                   
2 polévkové lžíce oleje               
65 ml vody                              
špetka soli                               
rozpuštěné máslo na pomazání  

Přísady na náplň:

1 kg jablek (např. Gravensteiner, Golden Delicious)
150 g másla
90 g cukru
150 g strouhanky
50 g rozinek
50 g piniových jader
skořice, citronová kůra

Postup:                                             

Přísady na těsto smíchejte dohromady a postupně, dle potřeby, přidávejte vodu. Poté těsto vypracujte tak, aby bylo hladké a vláčné. Vytvarujte jej do koule a nechte půl hodiny odpočinout. Mezi tím oloupejte jablka, zbavte je jadřince a nakrájejte na tenké plátky. Na másle dohněda opečte strouhanku. Na pomoučněné utěrce těsto rozválejte od středu do stran na tloušťku papíru. Potřete jej rozpuštěným máslem a na jeho 2/3 poklaďte strouhanku, jablka, cukr, skořici, citrónovou kůru, rozinky a piniové ořechy. S pomocí utěrky opatrně zaviňte a štrúdl položte na plech. Potřete rozpuštěným máslem a při 220 stupních (180 stupních v horkovzdušné troubě) pečte 30 minut. Před podáváním jej můžete posypat moučkovým cukrem a ozdobit ušlehanou smetanou.    

jihotyrolsky strudl

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
události
<<Říj 2017>>
PÚSČPSN
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist