Jak na domácí pomerančový likér
Podle všeho nás čekají poslední letní teploty, a to je správný čas, kdy se pustit do zásoby na chladnější dny. A na to jsou ideální Vermuty, likéry či pálenky. Připravili jsme proto pro vás návod, jak udělat domácí pomerančový likér. Mírně sladký likér s chutí šťavnatého ovoce a vůní skořice a vanilky je rychle hotový a budete mít co dělat, aby zbylo na později!
Jaké ingredience budete potřebovat:
4 pomeranče – bio či dobře omyté
1 litr vodky Nordic Ice
3 svitky skořice
1 lusk vanilky
300 g cukru krystal
3 dcl vody
K výrobě pomerančového likéru budete muset připravit dvě části – aromatizovanou vodku a pomerančový sirup. Začněte nejdříve s macerací vodky.
1. Z pomerančů oloupejte slupku a vložte ji do uzavíratelné litrové nádoby. Přidejte svitky skořice a vanilku. Vše zalijte vodkou Nordic Ice, uzavřete a nechte za oknem minimálně 24 hodin macerovat.
2. Pro přípravu sirupu nakrájejte oloupané pomeranče, 1–2 můžete přidat i se slupkou. Naskládejte je do další uzavíratelné nádoby a prosypávejte cukrem. Poté vše zalijte trochou vody (přibližně 2 dcl). Uzavřenou nádobu protřepejte. Takto připravené pomeranče opět umístěte za okno a také nechte 24 hodin odpočinout, aby se cukr rozpustil.
3. Druhý den začněte s vařením sirupu. Pomeranče s cukrem vložte do hrnce, přidejte zbytek vody a pomalu vařte, aby se cukr rozpustil a zcela se uvolnila pomerančová šťáva. Po přibližně 15 minutách hrnec stáhněte a nechte chvíli vychladnout.
4. Mezitím sceďte macerovanou vodku, nejlépe přes čistý hadřík či utěrku.
5. Po vychladnutí sirupu ho sceďte také a obě části – aromatizovanou vodku a sladký sirup – smíchejte. Poté pouze přelijte do lahví a je hotovo. Dobrou chuť!
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.