Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Ihned měkké velikonoční perníčky

Bře 1826 Autor: Redakce

Málokdo dokáže perníčky péct s předstihem. S tímto receptem rozležení vůbec řešit nemusíte, perníčky jsou měkké hned po vytažení z trouby a dají se proto konzumovat okamžitě. Těsto je chuťově báječně vyvážené a když navíc zapojíte děti do jejich přípravy a zdobení, máte o zábavu postaráno.

velikonocni pernicky recept

Na cca 20 větších perníčků budete potřebovat:

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 12dkg medu
  • 10 dkg másla
  • 2 celá vejce
  • 20dkg moučkového cukru
  • ½ sáčku prášku do perníku
  • 1/4 lžičky skořice

Na polevu budete potřebovat:

  • 1 bílek z vejce vel. M
  • 180 g moučkového cukru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • citrónovou šťávu na zředění (1-3 lžičky)

Dále:

  • hladkou mouku na podsypání
  • 1 vejce na potření

Postup:

V tlustostěnném rendlíku pozvolna rozpustíme med, přidáme máslo a za občasného míchání necháme mírně vychladnout. Do vlažné směsi přidáme vejce a opatrně rozkvrdláme. Smícháme všechny sypké suroviny, do kterých vlijeme tekutou směs a vypracujeme hladké tužší těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici 2 hodiny odležet (nebo přes noc). Následně těsto vyválíme na asi 0,4 cm plát na pomoučeném vále a vykrajujeme různé tvary. Dáme na plech vyložené pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 8-10 minut (podle velikosti vykrojených tvarů).

Zdobíme bílkovou polevou. Tu připravíme velmi jednoduše.

velikonocni pernicky recept

Cukr prožeňte mixérem nebo několikrát prosijte, aby v něm nebyly vůbec žádné hrudky. Smíchejte se škrobem. Přidejte lžičku citronové šťávy a zbytek si nechte na případné zředění. Vše dobře utřete s bílkem tak, aby vznikla hustá bílá poleva. Talířkovou zkouškou zkuste hustotu polevy. Na talířek kápněte několik kapek polevy a nechte zaschnout, kapky by se neměly roztékat, jinak přidejte ještě trochu cukru. Pokud naopak poleva nejde poleva vytlačit ze zdobičky, přidejte citronovou šťávu.

Asi se budete divit, ale z jednoho bílku je opravdu velké množství polevy. Uchovávejte ji v zavřené misce v lednici, ale ne déle než 3 dny.

Ke zdobení využijte zdobičku, zdobící tužku nebo sáček s ustříhlým rohem.

hned mekke pernicky

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Srp 2018>>
PÚSČPSN
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist