Internetový hobby magazín

obrázek záhlaví

Vaření

Nejnovější články

Fotorecept na raw banánový cheesecake

Říj 1529 Autor: Redakce

Skutečně dokonalá kombinace banánů, kokosu a kakaa. Přesně tak by se dal definovat další recept z naší raw cukrárny. Budete se divit, jak neuvěřitelně jemný dortík se dá připravit bez pečení, navíc bez mouky, vajec a mléka. Dokonalá pochoutka pro lidi s bezlepkovou a bezlaktózovou dietou. Postup je tak jednoduchý, že vás až překvapí. Dort po vychlazení krásně nakrájíte na kousky. Nemusíte se obávat, nerozpadá se a krásně vláčný vydrží v lednici i 2 dny. Ovšem my garantujeme, že do té doby se po něm zapráší :-)

Na korpus budete potřebovatraw cheese cake

hrnek mandlí
hrnek strouhaného kokosu
1/4 hrnku nepraženého kakaa
2 lžíce kokosového oleje
3 lžíce agáve sirupu
1 lžíce vody

Na krém budete potřebovat

6 banánů
1 hrnek kokosového oleje
2 lžíce nepraženého kakaa

Fotopostup:

1. Den předem namočíme hrnek mandlí (asi 180 gr) do studené vody. Vden, kdy děláte dort mandle v mixéru rozmixujte.

rozmixovane mandle

2. K mandlím přidejte zbylé ingredience a ještě jednou projeďte mixérem. Vzniknout by mělo hutné těsto, které drží a nelepí se na prsty.

suroviny na korpus cheese cake

3. Těsto můžete zabalit do folie a nechat odpočinout, ale klidně s ním pracujte hned. Stačí ho rovnoměrně namačkat do střední dortové formy.

corpus na cheese cake

4. Příprava krému také není nijak složitá. V malém rendlíku si rozpustíme kokosový olej. Pozor, teplota stačí něco málo přes 20 stupňů. Banány rozmixujte na kaši, přidejte k nim rozpuštěný olej a znovu umixujte.

banany v mixeru

5. Téměř celé vylijte na korpus.

krem na cheese cake

6. Do zbytku krému přidejte kakao. Opět prožeňte mixérem a dozdobte dort. Pokuste se to vydržet a dort nechte řádně vychladit.

raw cheese cake

 

Pozn.redakce:

Nepražené kakao

Klasické kakao vzniká rozemletím pražených bobů, což odporuje raw filozofii. Nepražené kakao je vlastně kakaový prášek, který vznikne rozemletím tuhé kakaové hmoty, která vznikne lisováním a oddělením kakaového másla. Tento prášek pak obsahuje asi 10 až 12 % kakaového másla, které je jedním z nejstabilnějších tuků. Jeho chuť je podle některých výraznější, přírodnější.

Kokosový olej

Vždy sáhněte po panenském kokosovém oleji, který je vyráběn procesem lisování za studena, čímž se zabrání nežádoucím příměsím. Takový olej má blahodárné účinky na náš organizmus a navíc vás potěší i jeho univerzálnost použití od kuchyňského až po kosmetické.

Navíc neobsahuje cholesterol a jelikož dodává energii postupně, doporučuje se i při redukčních dietách.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Červenec 2016
púsčpsn
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
události
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist