Internetový hobby magazín

Menu

Výběr masa

Nejnovější články

Úvod Diskuze Vaření Výběr masa

Toto téma obsahuje 3 odpovědi, má 4 hlasy, a naposledy je aktualizoval  Phillip před 6 měsíce, 3 týdny.

Zobrazuji 1 příspěvky (z 4 celkem)
  • Autor
    Odpovědi
  • #14273

    Sabina

    Dobrý den, zaujal mě váš seriál o mase. Maso nevařím, ale v restauraci si ho dám ráda.  Neřeším tedy, čeho si při nákupu masa všímat. Stejně by mě ale zajímalo, proč je důležité, aby zvířata neměla před porážkou fyzickou zátěž?

    #14274

    Redakce
    Administrator

    Dobrý den. Velmi stručně řečeno jde o to, aby si zvířata před porážkou zachovala běžnou hladinu svalového glykogenu a adenosin-tri­fosfátu (ATP). ATP je pak složitými biochemickými reakcemi po usmrcení zvířete přeměňováno na kyselinu mléčnou a kyselinu fosforečnou. Tím dochází k okyselení svaloviny, což nemají rády všudypřítomné bakterie a jsou tak zachovány předpoklady pro správný průběh zrání masa.

    #28764

    Martin
    Účastník

    Maso je na tom pak jinak chuťově?

    #31512

    Phillip
    Účastník

    Nejsem si jistý, ale pak asi víc smrdí, ne? ..nebo je nahořklé?

Zobrazuji 1 příspěvky (z 4 celkem)

Musíte být přihlášený pro zadání odpovědi do tohoto tématu.

 

 

<<Čvc 2018>>
PÚSČPSN
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Spolupracujeme:
Novinky
TOPlist