Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Buchty z domácí pekárny

Led 1206 Autor: Redakce

ceske buchtyBuchty jsou klasikou mezi moučníky. Třebaže je jejich příprava časově poměrně náročná, připravuje je nejedna hospodyňka. Buchty jsou perfektní na cesty, dobře se skladují a převážejí. To všechno věděl už Český Honza, který si povidlové, tvarohové a makové buchty nikdy nezapomněl vzít s sebou do světa. Ne všechna těsta ale nabízejí komfort vláčnosti i několik dní po upečení. Právě to ale nabízejí buchty z upečené podle následujícího receptu. Těsto je vláčné, nelepí se a nemusíte ho podsypávat. Navíc lze připravit v domácí pekárně, na program těsto nebo klasicky, kdy si vytvoříme kvásek a smícháme ho s ostatními surovinami.

Jak nachystáme náplně do buchet?

Tvarohovou náplň vytvoříme z 1 tvarohu (250 g), lžíce citronové šťávy, 3 lžic cukru, vanilkového cukru a ½ vanilkového práškového pudinku. Ten nám tvaroh krásně zahustí, aby nevytékal z buchet. Dále přidáme 2 bílky, které nám zbyly z těsta, kde jsme použili jen žloutky.

Povidlovou náplň většina z nás připravuje z kupovaných švestkových povidel, pokud máte domácí, tím lépe, nebývají tak hustá. Kupovaná povidla je potřeba trochu zředit asi lžící rumu a lžící citronové šťávy.

Maková náplň je pro začínající kuchařinky asi nejsložitější. Máku se musí umlít. Pak asi 2 hrnky mletého máku smícháte s cukrem (podle chuti, asi ¾ cukru) a necháte svařit v hrnku mléka (vaříme zhruba 25 minut). Směs můžeme nastavit rozemletými piškoty nebo perníkem Přidat můžete i lžíci másla a nastrouhané ořechy nebo mandle. Ostatně podobně připravíte i samotnou ořechovou náplň, která se do buchet také výborně hodí.

Jablečná nápň je oblíbená především v sezóně jablek. Jablečnou náplň vytvoříme svařením 4 nastrouhaných jablek, 20 g másla a cukru podle chuti. Přidáme i skořicový cukr a rozinky či brusinky podle chuti. Jablečnou hmotu můžeme zahustit vanilkovým pudinkem v prášku nebo rozdrcenými piškoty.

Recept na buchty

250 ml mléka pokojové teploty
150 g rozpuštěného másla nebo hery
2 žloutky
40 g krystalového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy nebo lžička citronové kůry
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Z těsta dostaneme asi 25 kusů buchet. Těsto tedy rozdělte na 25 dílů, které v dlani roztáhneme tak, aby se dali naplnit. Kraje těsta spojíme a vytvoříme bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby nám náplň nevytékala. Buchty klademe na vymazaný plech vedle sebe, necháme dovykynout, pomažeme rozšlehaným vejcem nebo rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu asi 25 minut. Hotové české buchty necháme vychladnout a podáváme pocukrované.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Led 2015>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist